If I were a boy..

Ikväll snackar vi lite utseende.. börjar bli trött så får bli ett ganska kort inlägg. Men det här ämnet har jag över tusen tankar om så blir lite längre inlägg någon annan dag.


Ni har väl sett de programmen om stora kvinnor som verkligen är stolta över hur de ser ut och visar upp sina kroppar för hela världen? Är inte det ballt? Kvinnor som helt enkelt pissar på samhällets utseendefixering. Vem är det egentligen som bestämt vad som är rätt och fel? Väger man några kilon för mycket kan vardagen te sig som ett helvete, man ser inte ut som den kvinnan som man enligt normen ska se ut som. Väger man några kilon för lite vill man gå upp i vikt och man avundas de med former. Har man den kroppen som enligt många andra anses vara perfekt men saknar självförtroende, är det omöjligt att se det med egna ögon. Allt handlar om hur man ser på sig själv, allt. Saknar man självförtroende spelar det ingen roll hur man ser ut, det finns alltid något man inte är nöjd med, något man vill förbättra. Samma sak är det åt andra hållet, lär man sig tycka om sig själv finns det ingenting som hindrar en.

För ett tag sen var jag otroligt missnöjd med min kropp, oavsett vilken vinkel spegeln visade lyckades jag hitta något som var fel. Allt handlar om träning, det var så jag lyckades. Mental träning varenda dag, 24/7. Tro det eller ej men det stämmer som alla säger, till slut sätter sig de positiva tankarna. Som när man går in i ett rum, förmedla till dig själv att du är den vackraste av alla. Gå längs trottoaren som om den vore en catwalk, sträck på dig och visa människor du möter att du är stolt över dig själv, att du är den bästa som finns. Ställ dig framför spegeln, älska dina armar, din rumpa, ditt ansikte. Sätt på dig de sexigaste underkläderna du har och ta kort på dig själv, du behöver inte visa någon annan men göm undan dem och kolla på dem ensam. Samtidigt som du låter tankarna gå i högvarv, de positiva tankarna - om att du ser grym ut och att det inte finns någon som skulle kunna motstå dig. Det är överdrivna tankar som gäller. Att säga till dig själv att du är lite småsöt eller att du ser helt okej ut i ett speciellt klädesplagg funkar inte. Du måste intala dig själv att du är den snyggaste, sexigaste och vackraste person som finns. När du tittar dig själv i spegeln, slå undan de negativa tankarna och tvinga fram de positiva. Återigen är det precis likadant åt andra hållet. Har du i flera år tittat på dig själv med missnöjda ögon har tankarna vant sig. Hela du, hela din hjärna är så van vid de dåliga tankarna att man till slut är helt bombsäker på att man inte ser bra ut. Så, återigen, vänd på det. Gör det till en grej att varje dag berömma ditt utseende på något sätt.

Borde vi inte dessutom hjälpa varandra med det här? Det är så många som tänker på det men ändå viskas det om att hon är för stor eller hon för liten. Varför? Överrös varandra med komplimanger istället, det känns bättre både för en själv och personerna som får höra det. Vad vinner man på att kommentera en stor tjejs utseende på stan? Blir man själv smalare, snyggare eller höjer sitt självförtroende då? Titta på henne igen istället, och kör samma race där. Hitta något du tycker är vackert hos den här människan och hjälp varandra på traven. Det mår man även bättre själv av, man känner sig bättre inombords.





Kommentarer
Postat av: Jonas

Deaaaaaaaaaaaaaaam girl. You are hooot

2010-11-23 @ 01:29:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0